Advocaten- en notariskantoor Ploum Lodder Princen organiseerde een leuke en leerzame workshop waarin de Lothgenoten hun onderhandelingsvaardigheden hebben kunnen bijschaven. Na de zeer vriendelijke ontvangst in de vertrouwde ontvangstruimte, namen de Lothgenoten plaats in een vergaderkamer om met de workshop te beginnen.

Een korte introductie van het programma werd gevolgd door de voordracht van Mr. Dennis Martens. Als advocaat met een expertise op het gebied van commerciële contracten benadrukte hij het belang van onderhandelen in de praktijk. Zowel bij de advies- als de procespraktijk is onderhandelen een belangrijk instrument. Een geslaagde onderhandeling is immers altijd beter dan een procedure.

Mr. Marieke Groenendijk, advocaat op het gebied van fusies en overnames, vervolgde de workshop met een introductie van de Harvard onderhandelingsmethode. Maar welke methode de onderhandelaar ook gebruikt: het onderhandelen leer je het beste door ervaring op te doen. De deelnemers mochten dus al snel zelf aan de slag.

Na een opdeling in vier groepen, kreeg iedere groep verschillende instructies met de belangen van de eigen partij. De belangen van de wederpartij werden niet gegeven en moesten tijdens het onderhandelen ontfutseld worden. Van de onbekendheid bij de wederpartij werd dankbaar gebruik gemaakt door hier en daar te bluffen of juist informatie achter te houden. De groepen onderhandelden fanatiek en iedereen probeerde het maximale uit de onderhandelingen te halen. Toch kwamen de partijen steeds dichter bij elkaar en uiteindelijk werd overeenstemming bereikt.

De workshop werd afgesloten met een gezellige borrel waar nader kennis kon worden gemaakt met de advocaten en medewerkers van Ploum Lodder Princen. Er werd uitgebreid nagepraat over de workshop onder het genot van een hapje en een drankje.

De deelnemers en het bestuur willen Ploum Lodder Princen en de betrokken medewerkers en advocaten heel hartelijk bedanken voor deze leuke en leerzame workshop!