Vrijdag 16 mei 2014 – Londen

Voor de jaarlijkse excursie vertrok een gezelschap van 17 Lothgenoten dit jaar per vliegtuig naar Engeland. Bij aankomst in Londen werd het gezelschap verwelkomd door een stralende zon en een blauwe lucht. Na een korte verkenning van het hotel was het tijd voor een uitgebreide lunch. Een gezellig en authentiek restaurant was dan ook de eerste tussenstop. Dankzij het improvisatietalent van de bediening, werd de onverwachtse drukte van maar liefst 17 studenten goed opgevangen op deze verder rustige vrijdagmiddag.

Na de lunch ging het gezelschap op weg naar het kantoor van Nauta Dutilh in Londen. Hier werden de Lothgenoten zeer welkom ontvangen, waarna een en ander werd verteld over het kantoor in Londen en over wat werken in het buitenland voor een kantoor als Nauta Dutilh inhoudt. Aansluitend aan het kantoorbezoek vond een borrel plaats met de advocaten en medewerkers van Nauta Dutilh in een vlakbij gelegen pub. Hier werd onder meer met de advocaten en medewerkers verder gesproken over Nauta Dutilh in het algemeen en het kantoor in Londen in het bijzonder.

Vervolgens trok het gezelschap verder naar Whitechapel, waar een excentriek geklede man de Lothgenoten opwachtte. Deze man was de gids voor de Jack the Ripper tour en hij nam het gezelschap 125 jaar mee terug in de tijd tijdens een tour door de achterweggetjes en stegen van Londen. Tijdens de tour passeerde het gezelschap alle schemerige crime scenes waar meer inzicht werd gegeven in de lugubere misdaden van een beruchte moordenaar die nu bekend staat onder de naam Jack the Ripper.

Voordat het gezelschap de terugreis naar het hotel maakte, werden zij door de tourgids afgezet bij een restaurant. Hier bespraken de reisgenoten onder genot van een heerlijk diner de eerste dag van de excursie naar Londen. Eenmaal op de hotelkamers aangekomen, werd tot in de nacht nagepraat over alle ervaringen en impressies van de excursie.

Zaterdag 17 mei 2014 – Oxford en Londen

Na een dag in Londen te hebben vertoefd, begaven de Lothgenoten zich onder een minstens even stralende zon naar Oxford. Aansluitend aan een korte pauze om zelfstandig een eerste indruk van deze sfeervolle stad te krijgen, werden de reisgenoten door een tourgids meegenomen over de overweldigende campus van Oxford University. Tijdens de tour bezochten de deelnemers onder andere Christchurch: één van de vele universiteitsgebouwen in deze prachtige stad. Langs de sets van Harry Potter en via de eetzalen van de studenten, eindigde de tour in Christchurch met een groepsfoto.

In de typische rode dubbeldekker reisde de groep terug naar Londen, waar de groep zich opsplitste om te genieten van een welverdiende vrije middag. De grote toeristische trekpleisters van hartje Londen zijn bezocht, maar ook de voetbalwedstrijden en de gezellige pubs van het stadscentrum zijn niet overgeslagen.

Het gezelschap kwam weer samen bij een restaurant nabij het hotel om te bespreken wat ieder van hen die middag had gedaan. De goede sfeer en leuke ervaringen die werden gedeeld, droegen bij aan een erg gezellig diner. Ten slotte werd een drankje gedaan bij een lokale pub om de excursie af te sluiten, voordat het gezelschap op zondagochtend weer terugkeerde naar Rotterdam.

Het gezelschap kijkt terug op een zeer geslaagd weekend in wellicht de meest indrukwekkende steden van Engeland. Mede dankzij het weer, maar met name dankzij het enthousiasme van Nauta Dutilh, de begeleiding door de tourgidsen en de inzet van de reiscommissie was de excursie een groot succes.