Vanavond hadden wij het genoegen om naar een bevlogen voordracht van een van onze eigen hoogleraren te luisteren, Prof. Mr. Willem van Boom. Hij vertelde over zijn carrière als academicus en wees ons vooral op alles dat wij, als juristen, niet weten. Kunnen wij eigenlijk de vraag beantwoorden hoe het recht in de samenleving werkt? Met deze vraag in gedachte heeft hij zijn boek geschreven: Capita Civilologie – Handboek empirie en privaatrecht. Tussen de gangen door vertelde hij op bevlogen wijzen wat hem drijft in zijn vak, maar ook hoe wij door het vergaren van empirisch onderzoeksmateriaal meer inzicht kunnen krijgen over de werking van het recht.

Prof. Mr. Willem van Boom hield zijn voordracht in Restaurant Millers. Een bezoek aan dit restaurant – een leerplek waar kansarme jongeren in de gelegenheid worden gesteld ervaring op te doen en te werken aan hun toekomst – is inmiddels een traditie geworden, vanwege de prachtige locatie en het heerlijke eten.

Helaas moeten wij op de Erasmus Universiteit Rotterdam afscheid nemen van deze boeiende hoorleraar, maar desalniettemin willen wij hem zeer danken voor zijn lezing en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe baan bij de Universiteit Leiden!