Voor het tweede gastsprekerdiner van studiejaar 2015/2016 kwamen de Lothgenoten bij elkaar in restaurant La Stanza op het Westelijk Handelsterrein te Rotterdam. De Lothgenoten ontvingen in dit sfeervolle restaurant gastspreker prof. mr. Vriesendorp, partner bij de Brauw Blackstone Westbroek advocaten en hoogleraar aan de universiteit van Leiden. Daarnaast waren ook Siliva Gawronski, Ivo Rozendal en Niels Haasnoot van samenwerkingspartner NautaDutilh deze avond aanwezig om een indruk te krijgen van het gezelschap en een interessante lezing bij te wonen.

Alvorens Reinout Vriesendorp aan zijn lezing begon, werd de avond ingeleid door Monica van Vliet, lid van de reiscommissie, die de bestemming voor de studiereis voor dit jaar bekend maakte. Dit jaar zullen de leden van studiegezelschap Lothgenoten naar Genève afreizen! Na een heerlijk voorgerecht sprak de heer Vriesendorp met enthousiasme over zijn belevingen als jurist in de afgelopen jaren. Daarnaast sprak hij over de achterliggende gedachte van het recht, fatsoen en de rol van leiders in de samenleving. Durven anders te zijn, verder kijken dan de gebaande paden en rol van universiteiten voor de maatschappij. Tijdens het tweede gedeelte van Vriesendorp’s lezing sprak hij onder meer over probleemgestuurd onderwijs en zette hij de leden van het studiegezelschap aan tot het nadenken over hetgeen hij eerder op de avond vertelde.

Het bestuur wil alle deelnemers, hoogleraren, raadslid Bram van Noordenne, de medewerkers van NautaDutilh en in het bijzonder gastspreker prof. mr. Vriesendorp danken voor hun aanwezigheid en bijdrage aan deze bijzondere avond.