Voor het eerste gastsprekerdiner van het studiejaar 2015/2016 kwamen de Lothgenoten bijeen in een erg sfeervolle zaal van het restaurant Fjord. De Lothgenoten ontvingen in Fjord een lezing van mr. Erik van den Emster, voormalig president van de rechtbank Rotterdam en huidig lid van de raad van toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de raad van advies van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR).

Na een heerlijk voorgerecht sprak de heer Van den Emster gepassioneerd over de weg die hij heeft bewandeld als rechtenstudent tot president van de rechtbank Rotterdam. Hij heeft de studie Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werd vervolgens een RAIO (rechterambtenaar in opleiding). Na het afronden van zijn opleiding als RAIO werd hij rechter bij de rechtbank Breda. De heer Van den Emster vervolgde zijn lezing na het hoofdgerecht. Door middel van concrete voorbeelden uit de praktijk deelde hij zijn ervaringen van zijn verschillende functies binnen de rechterlijke macht met de Lothgenoten. Daarnaast werd er na afloop van zijn lezing ruimte geboden voor vragen, waarbij geen vraag onbeantwoord bleef. Voor veel Lothgenoten was dit een eerste kennismaking met de rechterlijke macht.

Naast deze gepassioneerde en inspirerende gastspreker schoven ook de aan het gezelschap verbonden hoogleraren prof. dr. Ellen Hey, prof. mr. Siewert Lindenbergh en prof. mr. Marc Loth aan. Het bestuur wil alle deelnemers, hoogleraren en in het bijzonder de gastspreker hartelijk danken voor hun aanwezigheid en bijdragen voor deze succesvolle avond.