Helemaal uit Brussel kwam Evelien Alblas op 28 maart voor ons gezelschap spreken. Evelien vertelde over haar loopbaan van vroeg op de middelbare school tot aan waar zij nu in het leven staat. Ze vertelde over hoe ze bepaalde keuzes had gemaakt en waarom zij naast haar studie Bestuurskunde ook nog eens haar tanden in Fiscaal recht besloot te zetten. Deze twee studies vielen samen toen zij vervolgens als adviseur voor Cora van Nieuwenhuizen bij
het Europees Parlement ging werken. Zij hield zich tijdens deze functie bezig met economische zaken en het element van openbaar gezag was aanwezig. In 2017 kwam zij bij de Pensioenfederatie terecht.

Evelien woont en werkt met veel plezier in Brussel. Zij vertelde dat de stad haar heeft geleerd om haar blik te verbreden. Waar Nederland erg gericht is op zichzelf, is in Brussel veel ruimte om met andere culturen en andere ideeën rekening te houden. Evelien vindt het inspirerend om in breder, Europees verband werkzaam te zijn. Zij raadde ook de Lothgenoten aan om te proberen met een breed vizier naar de wereld om hen heen te blijven kijken.

De avond werd afgesloten met tips van Evelien voor een gezonde ‘work-life balance’ en over belangrijke keuzes maken in het leven en in de loopbaan. Zo vertelde ze dat het goed is om je eigen gevoel te volgen en daarbij niet bang moet zijn om van de gebaande paden af te wijken. Het is niet raar als je als rechtenstudent jezelf later niet op de Zuidas ziet werken, het is ook goed om andere doelen na te streven. Zolang je maar gelukkig wordt. Voor de Lothgenoten, waarvan de meesten nog aan het begin van hun carrière staan, een mooie boodschap om mee te nemen.