Op woensdagavond 6 april kwamen de Lothgenoten voor het vierde gastsprekersdiner van dit jaar samen in restaurant Mooii aan de Wijnhaven te Rotterdam. De Lothgenoten ontvingen in dit restaurant gastspreker mevrouw Marieke Bakker, fiscalist en partner bij Loyens & Loeff. Daarnaast waren ook Arthur Vegt en Floris Verweijmeren , werkzaam als advocaat en fiscalist bij Loyens & Loeff, aanwezig om een indruk te krijgen van het gezelschap en deze interessante lezing bij te wonen. Studiegezelschap Lothgenoten ontving deze avond tevens professor Schelhaas, sinds september werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, die aanschoof bij het diner om met het studiegezelschap kennis te maken.

Mevrouw Bakker sprak, nadat het gezelschap een heerlijk voorgerecht nuttigde, over het verloop van haar carrière en haar passie voor het vak van fiscalist. Zo vertelde zij onder meer dat het in eerste instantie nooit haar bedoeling was om fiscaal recht te studeren en dat zij door het toeval en het enthousiasme van een studievriend tot deze studiekeuze is gekomen. Bovendien vertelde Marieke Bakker over haar werkzaamheden als fiscalist bij Loyens & Loeff en over haar ervaringen in Zwitserland met betrekking tot hetgeen komt kijken bij het reilen en zeilen van een nieuw kantoor in het buitenland. Tenslotte sprak Bakker ook over diversiteit op de werkvloer en wat er op dit gebied nog te bereiken is.

Tijdens het tweede deel van haar lezing kregen de leden van het studiegezelschap de mogelijkheid om vragen te stellen aan Bakker, wat uitmondde in een levendig gesprek. Met open blik werd gesproken over ambities voor de toekomst, de internationale belastingpraktijk en diversiteit op de werkvloer. Ten slotte gaf Marieke Bakker de Lothgenoten nog wat goede raad voor de overige tijd van hun studie.

Het bestuur wil alle deelnemers, hoogleraren, de medewerkers van Loyens & Loeff en in het bijzonder gastspreker Marieke Bakker danken voor hun aanwezigheid en bijdrage aan deze bijzondere avond.