Op 16 juni 2016 verzamelde een grote groep Lothgenoten zich bij NautaDutilh voor de start van het Lothgenoten-evenement. Voor het bestuur een spannende dag. Na maandenlange voorbereiding zou dit het laatste, door ons georganiseerde, evenement van het jaar zijn.

Onze dag startte met een masterclass bij NautaDutilh. Na een hartelijke ontvangst door Fleur Jonkman genoten wij van een lunch op de 27e verdieping van het nieuwe kantoor van NautaDutilh. Wat een prachtig uitzicht! Norbert de Munnik en Silvia Gawronski hebben ons vervolgens meer verteld over de werkzaamheden op kantoor en waarom zij ooit de keuze hebben gemaakt om in de advocatuur te gaan werken, in het bijzonder bij NautaDutilh.

Tot slot zijn wij van start gegaan met het bepleiten van een casus onder leiding van Onno Hakvoort en Ivo Rozendal, beiden werkzaam op de praktijkgroep Banking & Finance. Onderwerp was het ontbinden van een overeenkomst en eisen van schadevergoeding. Na afloop kregen de Lothgenoten bruikbare feedback van Ivo en Onno en ging een enkeling zelfs met een prijs naar huis. We willen NautaDutilh graag hartelijk bedanken voor deze leuke middag!

Vanaf 17:00 uur startte het tweede deel van onze dag, het laatste gastspreker diner van dit studiejaar. Bij dit gastsprekerdiner waren in het bijzonder ook de alumni uitgenodigd. Resultaat was dat een groot gezelschap bijeenkwam op de 23e verdieping van het WTC. Twee bijzondere gastsprekers waren deze avond aanwezig. Jan-Peter Balkenende, voormalig minister-president, en Jos Silvis, per 1 september procureur-generaal bij de Hoge Raad, vertelden ons over wat hen bezielt in het recht en spraken daarnaast over hun band met Rotterdam. Robbert Friedl en Tim van de Putte (http://2b-music.nl/) hebben de avond muzikaal begeleid. In combinatie met een panoramisch uitzicht over Rotterdam zorgde dit voor een betoverende sfeer.

Wij, het bestuur 2015-2016, willen iedereen hartelijk danken voor de aanwezigheid dit jaar en kijken met veel plezier terug op ons bestuursjaar. Tevens is deze avond het nieuwe bestuur bekend gemaakt, het zal bestaan uit:

Voorzitter –  Monica van Vliet
Secretaris – Rik van den Burg
Penningmeester – Thalassa Colij
Commissaris externe betrekkingen – Bertjan Agteresch
Commissaris interne betrekkingen – Jeanine Bootsma

Wij wensen het nieuwe bestuur veel succes volgend jaar!