Op woensdagavond 13 mei 2015 kwam het studiegezelschap bijeen in een onlangs verbouwde zaal van ‘Brasserie Engels’. Het thema van de avond was de ‘gangcultuur’ in Nederland. De spreker die hierover kwam vertellen was drs. Robby Roks, die als criminoloog verbonden is aan de Erasmus School of Law. Naast de aanwezige studenten schoven namens onze sponsor Ploum Lodder Princen tevens aan mr. Charlotte Posthumaen mr. Rick Janse. Ook aanwezig was dr. Emese von Bóné, assistent professor aan de Erasmus School of Law. Na haar bijdrage en deelname aan de studiereis naar Rome, kwam ze nader kennis maken met het gezelschap.

De heer Roks begon zijn voordracht met te vertellen over hoe hij zijn passie niet in het recht, maar in de criminologie had gevonden. Deze passie leidde er uiteindelijk toe dat hij binnenkort zal promoveren in de criminologie. Het onderwerp van zijn proefschrift is de inbedding van criminaliteit in het Haagse Schipperskwartier. Tijdens zijn veldonderzoek heeft de heer Roks veel tijd met een ‘gang’ in ‘tha hood’ doorgebracht. De heer Roks sprak uitgebreid over zijn ervaringen hiermee. Daarnaast gaf hij zijn visie op de ‘gangcultuur’ in Nederland. Er werden massaal vragen gesteld door de aanwezigen, wat het geheel tot een interactieve avond maakte.

We danken de heer Roks voor zijn enthousiaste bijdrage en wensen hem veel succes bij de afronding van zijn proefschrift. Ook danken we de advocaten van Ploum Lodder Princen en mevrouw Von Bóné voor hun aanwezigheid.