In december vond op de campus van de Erasmus Universiteit de eerste bijeenkomst voor de masterclass plaats. De heer Van Schendel heeft hierbij de studenten kennis laten maken met het dossier en de belangrijkste punten voor het schrijven van een civiel vonnis toegelicht. Vervolgens is er afsluitend gedineerd in het Erasmus Paviljoen. Hierna was het aan de deelnemers om zelfstandig met het dossier aan de slag te gaan en een passend vonnis af te leveren. Op woensdag 18 januari zijn de deelnemers naar Den Haag afgereisd voor de afsluitende bijeenkomst op de Hoge Raad. Hier hebben de deelnemers eerst een rondleiding gekregen, om vervolgens te eindigen in de kleine zaal. De zaak werd hier op interactieve wijze besproken, zodat de deelnemers zich een beeld konden vormen van het vonnis dat een rechter zou wijzen en of dat overeenkomt met de door hen zelf geschreven vonnissen. Alle geschreven vonnissen zijn met een voldoende beoordeeld door de heer Van Schendel en iedereen mocht een mooi certificaat in ontvangst nemen.

Hierna hebben de deelnemers samen met de heer Van Schendel gedineerd bij restaurant Dekxels in Den Haag, ter beloning van hun inzet en mooie prestaties tijdens de masterclass. Ook raadslid Sven Zoeteman (werkzaam bij het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag) en alumnus Leon ‘t Mannetje (werkzaam als advocaat- stagiair bij BarentsKrans in Den Haag) waren hierbij aanwezig. Het werd een mooie avond waarbij de deelnemers onder het genot van heerlijke gerechten hebben kunnen napraten over een wederom zeer geslaagde masterclass.

Graag bedanken we de heer Van Schendel voor zijn enthousiaste begeleiding en de deelnemers voor hun inzet bij het schrijven van de vonnissen.