Traditiegetrouw heeft dit jaar weer de masterclass vonnis schrijven plaatsgevonden onder begeleiding van mr. Willem van Schendel, vice-president van de Hoge Raad der Nederlanden.

In december vond de eerste bijeenkomst plaats waarin de heer Van Schendel de belangrijkste punten voor het schrijven van een strafvonnis heeft toegelicht en de afwegingen die een rechter hierbij dient te maken. Nadat de deelnemers zelfstandig hun vonnis hadden geschreven, zijn zij op woensdag 20 januari voor de afsluitende bijeenkomst van deze masterclass afgereisd naar de Hoge Raad in Den Haag. Hier hebben zij eerst een rondleiding door het gebouw gekregen. Deze rondleiding eindigde in de Tuinzaal, waar de strafkamer van de Hoge Raad altijd ‘raadkamert’. Hier werd op interactieve wijze de zaak besproken, zodat de deelnemers zich een beeld konden vormen van het vonnis dat een rechter in dit geval zou wijzen en de overeenkomsten daarvan met de zelf geschreven vonnissen. De geschreven vonnissen zijn door de heer Van Schendel allemaal met een voldoende beoordeeld; een compliment aan de deelnemers!

Na het uitreiken van de certificaten zijn de deelnemers beloond voor hun inzet en prestaties tijdens de masterclass met een diner in restaurant Dekxels te Den Haag. Hier hebben de deelnemers en mr. Van Schendeln onder het genot van heerlijke gerechten en wijn kunnen napraten over een wederom geslaagde masterclass.

Graag bedanken we de heer Van Schendel voor zijn enthousiaste begeleiding en alle deelnemers voor hun inzet bij het schrijven van de vonnissen.