Na de selectieprocedure in september vond op 9 oktober 2014 de kennismakingsbijeenkomst van Studiegezelschap Lothgenoten plaats ten kantore van advocaten- en notarissenkantoor Ploum Lodder Princen. De tien enthousiaste studenten die de nieuwe lichting van Lothgenoten van studiejaar 2014/2015 vormen, verzamelden bij het kantoor om nader kennis te maken met elkaar, de bestuursleden van het gezelschap en met de partners en medewerkers van Ploum Lodder Princen.

De deelnemers werden welkom geheten in de vergaderzaal door Communicatie & Marketing Manager Anita Yong-A-Poi en HR-Manager Caroline Hagemans. In aansluiting op het welkomstwoord werd het kantoor aan de nieuwe studentleden geïntroduceerd door notaris en partner van het kantoor mr. Stan Commissaris.

Na de kantoorpresentatie was het tijd voor de leden om zelf aan de slag te gaan. De nieuwe Lothgenoten werden willekeurig over twee groepen verdeeld en in lagerhuisopstelling tegenover elkaar gezet. Advocaat en partner mr. Maurice Verhoeven poneerde en introduceerde de actuele stelling: “Alle accountants moeten in overheidsdienst”. De ene groep moest vóór deze resolute stelling pleiten en de andere groep tegen. In korte tijd improviseerde de nieuwe leden steekhoudende en vindingrijke argumenten waarmee ieder van hen inhaakte op het standpunt van de wederpartij. Deze geslaagde discussie werd gevolgd door een tweede, dit maal met een stelling van mr. Stan Commissaris: “Social media tijdens werktijd: daar wordt de baas beter van!”. De scherpzinnige opmerkingen van beide partijen werden door hem nader aangemoedigd. De deelnemers waren aan elkaar gewaagd en deinsden niet terug voor de sterke argumenten van de wederpartij.

De inspanningen van de debatterende Lothgenoten werden beloond met een welverdiende borrel in de sfeervolle kroeg van Ploum Lodder Princen. Hier konden de deelnemers weer eensgezind en op informele wijze kennismaken met kantoormedewerkers en de advocatuur.

Graag danken wij Ploum Lodder Princen voor de organisatie van deze geslaagde middag en de vriendelijke ontvangst! Wij zien uit naar de volgende activiteit bij dit kantoor.