Op vrijdag 24 juni brachten de leden van studiegezelschap Lothgenoten een bezoek aan advocatenkantoor Bird&Bird te Den Haag. Studiegezelschap Lothgenoten was deze middag niet als enige te gast bij Bird&Bird. Ook studiegezelschap Mordenate uit Leiden en studievereniging Tilia uit Utrecht waren aanwezig. Na een hartelijk ontvangst en korte kennismaking, kreeg het gezelschap een lezing van de heer Marcus Huisman over de werkzaamheden en karakter van het kantoor.

Na deze lezing ging de groep zelf aan de slag tijdens een interactief college over de aansprakelijkheid voor nieuwe technologische toepassingen. Uitgebreid werd gesproken over ‘the internet of things’ en het ingewikkelde karakter van aansprakelijkheid rondom producten als de zelfrijdende-auto en machine-to-machine communicatie (M2M). Prikkelende vragen zorgden voor een interessante discussie in de groep. Het college werd gegeven door de heer Ronald Hendrikx, die speciaal voor deze middag uit Londen was overgevlogen.

Na het inhoudelijk programma werden de Lothgenoten rondgeleid door het pand van Bird&Bird. Vanuit de Birdroom hadden zij prachtig uitzicht over de hofstad. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel. Studiegezelschap Lothgenoten bedankt Bird&Bird voor de hartelijke ontvangst en de interessante middag!