Op woensdagavond 20 november jl. vond het eerste Lothgenoten gastsprekersdiner van het studiejaar 2019-2020 plaats. Tijdens dit diner verwelkomden wij onze gasten prof. mr. Harriët Schelhaas, ESL-tutor Nathalie van Toor en de Lothgenoten alumni Eefke Janssen en Loes Stevens. 

We hadden daarnaast de eer om raadsheer in de civiele kamer van de Hoge Raad en hoogleraar privaatrecht aan de UvA, prof. mr. Edgar du Perron te verwelkomen als gastspreker.

En hoewel bleek dat een woensdagavond voor een raadsheer in de civiele kamer haast niet slechter gekozen kon zijn, heeft hij toch tijd voor ons gezelschap vrijgemaakt. Het werd een inspirerende avond. De heer du Perron sprak met bevlogenheid over de wijze waarop hij bezieling in het recht heeft gevonden. Hij gaf ons waardevolle tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet ten onder gaat aan het ‘imposter-syndroom’. Daarnaast raadde hij ons aan om stil te staan bij de vraag wat voor jurist we in de toekomst zouden willen zijn en welke bijdrage wij in de toekomst willen leveren aan de ontwikkeling van het recht. 

We kijken terug op een boeiende en kleurrijke avond die ons langs de redactie van Ars Aequi, middelmatige theoretische natuurkunde en Victor Mids een mooie inkijk in de carrière van de heer du Perron heeft gegeven.