20 januari jl. vond het derde gastgesprekerdiner van het bijzondere Lothgenotenjaar 2020/2021 plaats. Ditmaal niet in ‘Studio Lothgenoten’ – vanwege de aangescherpte coronamaatregelen was het Tinbergengebouw gesloten – maar in een kantoorruimte aan de Rotterdamse Westersingel, die werd omgedoopt tot ‘Studio Lothgenoten 2.0.’ Net als bij het vorige diner verzorgden onze voorzitter en penningmeester de techniek respectievelijk de presentatie, en konden de overige Lothgenoten via een Zoom-livestream participeren.

Gastspreker was Fred Westerbeke, politiechef van Rotterdam. Hij nam ons mee in een zeer boeiend verhaal, dat ging van de politieacademie tot de vonk die oversloeg naar het recht, en van Officier van Justitie tot ‘Herr Kommissar’. Interessant waren ook de vele anekdotes tussendoor, onder meer over de indrukwekkende gebeurtenissen rondom de MH17-ramp, waar Westerbeke als onderzoeksleider nauw bij was betrokken.

Tijdens deze avond, die een interactief karakter kende, werd in elk geval één ding duidelijk: deze gastspreker heeft bezieling in het vak. We willen Fred Westerbeke dan ook (nogmaals) hartelijk danken voor zijn inspirerende woorden. En voor de Lothgenoten: blijf gezond, en tot de volgende keer!