Voor het laatste diner van het studiejaar kwamen de Lothgenoten bijeen in restaurant Kade 87 voor een afsluitende bijeenkomst met onze eigen alumni. Net zoals vorig jaar was er geen gastspreker van buitenaf, maar kwamen de alumni vertellen over het leven na Lothgenoten en de studie, over de dagelijkse werkzaamheden en wat hen bezielt in het vak en in het leven. Inspirerende verhalen waaruit blijkt dat de oud-Lothgenoten allemaal hun eigen weg hebben gevonden.
De avond werd afgetrapt door Manon Kleijn. Manon is in 2011 afgestudeerd en werkt op dit moment als tutor Criminologie op de Erasmus universiteit, is wetenschappelijk onderzoeker bij de politie Rotterdam-Rijnmond en daarnaast promovendus bij het Erasmus MC. Zij sloot haar verhaal af met een bijzondere uitspraak: ‘when you believe in yourself, when it’s coming from your heart and when you are passionate and dedicated to succeed, an individual can make a difference, an individual can make a change’.
Vervolgens nam Erwin Dijkstra, erelid en vaste aankondiger van onze gastsprekers, het woord. Erwin houdt zich bezig met een onder de Lothgenoten nog onbekende term, namelijk Assyriologie. Assyriologie is de wetenschappelijke studie naar de oude culturen van de mediterrane werelden en na het enthousiaste verhaal van Erwin zal geen enkele Lothgenoot dit meer vergeten. Zijn verhaal begon bij de hilariteiten die een jurist in Assyriologenland tegen komt en eindigde met de juridische kant van de illegale handel in antiquiteiten. Een enerverend verhaal!
Na het heerlijke hoofdgerecht was het tijd voor Carola van Puffelen om de leden te vertellen over haar werkzaamheden als docent bij de sectie Arbeidsrecht. Haar werkzaamheden zijn veelzijdig en onder leiding van professor Ruben Houweling probeert zij haar passie voor het arbeidsrecht als vakgebied op de studenten over te brengen. Carola heeft laten zien dat er voor de Lothgenoten ook zeker een toekomst bij de universiteit mogelijk is.
Tot slot schoof Jesca Groenendijk aan om de Lothgenoten wat meer te vertellen over haar werkzaamheden bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft een financiële tegemoetkoming aan mensen die slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf met ernstig psychisch of fysiek letsel tot gevolg. Jesca vertelde hoe ze daar, met behulp van professor Lindenbergh, terecht is gekomen en hoe zij omgaat met de vaak heftige verhalen van slachtoffers.
Uit de toch wel uiteenlopende verhalen van deze alumni blijkt dat zij allen een enorme bezieling voor het vak hebben. Bij dezen willen wij alle sprekers nogmaals bedanken voor de gezellige en leerzame avond. Ook was dit het laatste diner waarbij het huidige bestuur de leiding had en zal volgend studiejaar een nieuwe bestuur met frisse moed beginnen. Via deze weg willen wij het bestuur hartelijk bedanken voor een prachtig jaar Lothgenoten en het nieuwe bestuur veel succes wensen voor het jaar 2015/2016.
Graag tot volgend jaar en een fijne zomer toegewenst!