Vrijdag 14 maart: Be inspired, drijfveren in het recht

Op vrijdagmiddag 14 maart a.s. vindt dit jaar opnieuw het be inspired congres plaats (in samenwerking met ESL). Dit is een congres die ook niet-leden de kans geeft kennis te maken met gastsprekers die vertellen over wat hen bezielt in het recht. Een kennismaking die binnen ons gezelschap al veel ideeën en inspiratie heeft doen ontstaan.

Sprekers

Op deze middag zult u worden toegesproken door juridische topvrouwen, over hun drijfveren, ervaringen en inzichten als toonaangevende jurist in een professionele organisatie. Zo zal onder andere mr. P.F.M. van der Meer Mohr spreken over drijfveren in haar vak als jurist en bestuurder en zal mr. W. Sorgdrager vertellen over het belang van de rechtsorde en rechtvaardigheid in een gemeenschap. Ook vertelt ze over haar drijfveren en ervaringen als officier van justitie, minister en lid van de Raad van State. Tenslotte zal mr. Bénédicte L.M. Ficq ons toespreken over haar carrière als een van de meest vooraanstaande strafpleiters van Nederland.
Heb je inhoudelijke vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar bestuur@lothgenoten.nl.

Programma

14.30 Inloop
15.10 Inleiding door prof. mr. A.R. Houweling en de dagvoorzitter
15.35 mr. P.F.M. van der Meer Mohr, Ad Fontes: terug naar de bronnen
16.00 mr. W. Sorgdrager, ‘De waarde van het recht’ over het belang van de rechtsorde en rechtvaardigheid in een gemeenschap.
16.35 Pauze
17.00 mr. Bénédicte L.M. Ficq, over het dagelijks leven van een strafpleiter
17.35 Afsluiting en aansluitend borrel
18.30 Einde bijeenkomst
  Meld je aan