11 oktober 2017, kennismakingsbijeenkomst & -diner

Wederom heeft zich dit jaar weer een nieuwe lichting mogen toevoegen aan het studiegezelschap. Na de selectieprocedure mogen 12 nieuwe studenten zich nu officieel Lothgenoot noemen:
Arnoud de Boer (20 jaar – Criminologie en Rechtsgeleerdheid), Laurents Fennema (20 jaar – Rechtsgeleerdheid), Vera van de Glind (24 jaar – Fiscaal recht), Lars Gundlach (19 jaar – Rechtsgeleerdheid), Lydia Hollebrandse (20 jaar – Rechtsgeleerdheid), Chera Kieviet (28 jaar – Rechtsgeleerdheid deeltijd), Martijn Kuijvenhoven (21 jaar – Rechtsgeleerdheid), Daan van Marrewijk (21 jaar – Fiscaal recht), Moana Mellaard (19 jaar – Rechtsgeleerdheid), Sem Nouws (23 jaar – Rechtsgeleerdheid deeltijd), Sander Oomes (20 jaar – Rechtsgeleerdheid) en Simi Singh (38 jaar – Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht)

Op woensdag 11 oktober heeft deze lichting elkaar beter leren kennen tijdens de kennismakingsbijeenkomst. Zij werden door het bestuur ontvangen en verwelkomd in het Stadshart Rotterdam onder het genot van koffie, thee en een heerlijk taartje. Een korte voorstelronde en een uitleg van de kennismakingsbijeenkomst was een startschot voor een mooie dag.

Hierna was het tijd voor een interactief spel in het centrum: Flikken Rotterdam. De nieuwe Lothgenoten werden in twee groepen opgesplitst en met begeleiding van een aantal bestuursleden moest een moord worden opgelost. Het doel was om de moordenaar aan te wijzen, de moordlocatie te ontdekken en om vervolgens het verstopte moordwapen te vinden. Beide teams waren erg fanatiek en hadden maar één doel voor ogen: winnen! Met een kleine voorsprong heeft één van de teams binnen de tijd het moordwapen gevonden en uiteindelijk het spel gewonnen. In Café Beurs werd na afloop nog een drankje genuttigd en werden de medailles aan het winnende team uitgereikt.

Na een zeer geslaagde middag werd het tijd voor het kennismakingsdiner. Dit is het moment waarop de nieuwe lichting voor het eerst kennis maakt met de ouderejaars Lothgenoten, alsmede met prof. mr. S.D. Lindenbergh, prof. dr. Ellen Hey en prof. dr. S.J.C. Hemels. Het diner werd gehouden in Restaurant Gusto op de Schiedamsevest, waar we heerlijk hebben kunnen genieten van Italiaans eten in de vorm van ‘shared dining’. Tussen de verschillende gangen door was er tijd voor de nieuwe leden, de oudere leden en de professoren om zichzelf voor te stellen aan elkaar. Er werd verteld over de studie, de bijbanen, de stages maar vooral niet te vergeten: over de bezieling in het recht.

Al met al kijken we terug op een fantastische eerste bijeenkomst. Wij willen iedereen alvast veel plezier wensen met de toekomstige activiteiten en wij kijken uit naar een mooi Lothgenoten jaar!

foto 2
IMG_5449
foto 1
foto 4
foto 3